neděle 25. listopadu 2012

Duplicitní kontakty, SIM a Android?

S přechodem na chytrý telefon se systémem Android se řada uživatelů setká s nemilým problémem: nějak se nepočítá s používáním kontaktů na simce. Kontakty z různých zdrojů lze sice propojovat, není problém mít pod jedním jménem spojení na několik čísel, facebook, skype, google... ale kontakt na SIM je mimo hru, dělá problémy, nechce se nechat zkrotit, nechce se zařadit. Možná je to jen dojem začátečníka, ale tím spíš by nebylo od věci s tím něco udělat.

Nejjednodušší je kontakty na SIM nepoužívat a kontakty spravovat na webu, jak například radí tu How To - CNETTips for deduping Android contacts a zde How to Remove Duplicate Contacts from Android Mobile - Android Advices.  Ale vše je třeba dělat ručně. Nicméně dá se s tím vystačit.


Automatiku pro hledání duplicit a propojování kontaktů pak nabízejí některé aplikace. Nejnadějněji vypadají už podle popisu i hodnocení Duplicate ContactsContact Remover a Contact Analyzer 2. Já vyzkoušel Duplicate Contacts, který udělal vše co měl, zčtverené kontakty po několika předchozích marných laických pokusech o udělání pořádku našel a přebytečné odstranil. Aplikace svoje udělala a šla pryč. Děkujeme, odejděte ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky