pátek 13. prosince 2013

Proč se Internet Explorer samovolně přepne do kompatibilního režimu? A zobrazuje stránku jako IE7? :-(

Microsoft do svého prohlížeče Internet Explorer zařadil něco, čemu říká "režim kompatibility". To jen proto, že IE měl vždy problémy s korektním vykreslováním stránek a spousta lidí dělala webové stránky pro IE a ne správně podle specifikací HTML a CSS. Tvůrci webů se tomuto můžou bránit pomocí meta tagu <meta http-equiv="X-UA-Compatible"content="IE=Edge"> (viz Marenkův bloček: Zafixuj verzi!) případně nastavením X-UA-Compatible: IE=Edge v hlavičce HTTP. Ale bohužel ne vždy toto funguje. Na stránce Why does IE9 switch to compatibility mode on my website? se dozvíte proč.

IE se přepne, pokud nemá nastaveno X-UA-Compatible, do kompatibilního režimu, když:
  • uživatel klikl na tlačítko "režim kompatibility", nebo nastaví "verzi" v  "Nástroje pro vývojáře", nebo si "režim kompatibility" zvolí jako výchozí - s tím vůbec nic neuděláme;
  • zřejmě (?) dojde k nějaké závažné chybě při renderování stránky;
  • dotyčná doména je na seznamu webů Microsoftu, které vyžadují zobrazení v "režimu kompatibility";
  • si IE si myslí, že je web na intranetu! Za intranet považuje (i) shodnou doménu s vaší. S tímto jako webař neuděláte vůbec, ale vůbec nic. Ale můžete chování IE na intranetu nastavit (i návštěvníkům, protože půjde o uživatele identifikovatelné)! Nastavení hledejte v menu (IE9) Nástroje -> Nastavení kompatibilního zobrazení - > zatržítko Zobrazit intranetové servery.... A - uff! - máte vyhráno.



'via Blog this'

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky