neděle 2. března 2014

On-line videorekordér Grabuj.cz nahrává z DVB-T

Na iDNES.cz vyzkoušeli český on-line videorekordér Grabuj.cz:
"Pokud si však občas z televize chcete něco jednoduše nahrát, pohodlným způsobem může být webová služba Grabuj.cz. Po registraci získáte vyhrazený 20GB serverový prostor, do kterého se vybrané pořady nahrají."

Vyzkouším taky...

...vyzkoušeno! Nastavil jsem nahrávání dvou pořadů v pondělí večer s konverzí do mp4 a čekal, co se bude dít. Nic. Když už jsem si začínal myslet, že je to celé aprílový žertík (v lepším případě), přišel ve středu v poledne email. První pořad byl připraven! Další byl nachystán ke stažení až večer. Asi po 48 hodinách. To je podle mě dost. To, pokud jde o známější pořad, lehce předběhne třeba ulozto.cz ;-)

(P.S.: Nahrávka po dalším týdnu byla hotová za pár hodin. Patrně si to "muselo sednout".)

Pořady jsou nahrané tak, jak byste si je na videu nastavili sami - raději začít nahrávat dřív a pro jistotu nechat ještě řádnou rezervu po skončení. Nahrají se tedy reklamy před i během pořadu a ještě kus třeba dílu dalšího seriálu. Rozlišení je "televizní" PAL a poměr obrazu (16:9 či 4:3) se nastaví podle prvního nahrávaného pořadu. No a protože nejsou všechny pořady vysílány stejně a na začátku chytnete ještě konec jiného nebo reklamy, tu hlavní nahrávku pak můžete mít zdrclou nebo naopak roztaženou. C'est la vie.

Nicméně nahráno. Pokud pomineme fakt, že většinu (nejen) vlastních pořadů mají (konečně) všechny naše "hlavní" televize ve vlastních on-line archivech zdarma, že opravdu zajímavé pořady nelétají vzduchem (myslím tím, že nejsou vysílány do éteru), a že pro "lepší" přehrání či dokonce vystříhání reklam bude třeba lepší orientace v problematice, je Grabuj.cz zajímavá služba. Popřejme ji, ať nám dlouho vydrží ;-)

(Jo! A ještě ji popřejme, ať své GUI nakloní více mobilu. Tím by se její hodnota znatelně zvýšila. Jestli vám to problém nedělá, tak já mohl přes mobil na Grabuj.cz nahrávky jen smazat. Nahrávání mi nastavit ani nešlo.)

'via Blog this'

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky