neděle 20. července 2014

Jak nahrát filmy do iPadu?

Apple dělá věci tak uživatelsky přívětivé a přítulné, až některé záležitosti, všude jinde úplně samozřejmé a jednoduché, jsou řešeny strašnou oklikou a zcela nepřirozeně. Pokud jste se nestali otroky iTunes a nekupujete tituly pouze touto cestou, jste rebel! Konkrétně jsem, coby iPadista služebně mladý, narazil při jednoduchém požadavku nahrát nějaké filmy do iPadu před cestou na dovolenou.
iPad nemá nic jako "disk", společné obecné úložiště. Jedinou výjimkou jsou alba fotografií, která jsou ale k zamýšlenému účelu nevhodná. Na iPadu musíte nehrát video (obecně soubor) ke konkrétní aplikaci. ...3-2-1. Už jste to zpracovali? Já to dosud nepřijal. Nicméně je to tak. Samotný postup pak není už tak komplikovaný, i když si nedovedu pravověrného klikacího applistu vůbec představit, jak přes prohlížeč v počítači nahrává filmy na dočasný virtuální server, vytvořený pomocí VLC na iPadu. Můžete také samozřejmě (?) použít iTunes. Podrobné a ilustrované návody najdete na následujících odkazech.


P.S.: Pro připojení  SD karty nebo USB disku k iPadu (a iPhonu) existuje "camera connection kit". Dá se koupit na eBay za zlomek ceny co v našich obchodech. Slouží ale pouze k dostání fotografií do iPadu. Soubory nakopírujete pouze do alba fotek, musí být v adresáři DCIM a mít osmiznakové jméno (!). Z ipadu totuto cesto ven nic nedostanete. Také flashku musíte připojit přes USB hub, jinak ji iPad "nepřijme". Prostě pšis. :-(

Žádné komentáře:

Okomentovat

MAKE Magazine

Technology Review RSS Feeds

Nejčtenější příspěvky